VIDEO – De 2 nacht en ochtend

Op de route van de Roparun komen we uiteraard door vele dorpen. Een aantal daarvan maakt er echt een feestje van. Vooral tijdens de nachtelijke etappes is het fantastisch om dat mee te maken.
Team 2 kwam vannacht door Ede. Nog voor we er waren stond er al iemand van het organisatiecomité klaar met een fiets. Hij reed mee met het team, en bood zelfs aan om ons te filmen, zodat alle leden in beeld waren.

Wat een ontvangst was het! Duizenden kaarsjes langs de weg. Vrijwilligers bakken meer dan tweeduizend pannenkoeken die ze uitdelen aan de deelnemers. Loper Paul kreeg er ook een aangereikt. Maar omdat ‘ie wat warm was, gaf hij ‘m door aan fietser Dave. Die laat weten dat de Edense pannenkoek heerlijk was.

Een groot deel van de route liep ook over de Veluwe. Ongetwijfeld prachtig, maar het was er aardedonker. Ook een bijzondere ervaring om daar eens midden in de nacht te lopen en fietsen.

De toon voor een top-etappe was gezet. De snelheid steeg tot ruim boven de 11 km/h. Voor het basiskamp betekende dat: iets vroeger opstaan, en klaarmaken om over te nemen.