VIDEO – Team 190 is gestart!

Alles is nieuw dit jaar, behalve het ritme van de ochtend. Dat is geruststellend herkenbaar. Na een stevig ontbijt stappen we in de campers en busjes op weg naar het startterrein. De catering vertrekt al iets eerder omdat ze tijd nodig hebben om onze traditionele pastamaaltijd voor te bereiden.

Als de rest van de ploeg een half uur later ook aankomt, staan de tent en banken er al, en kunnen we aan de slag met de laatste voorbereidingen.
Fietsen krijgen het fameuze nummer 190 omgehangen aan de voor- en achterkant. De lopers zetten ze vast op de nummerbanden.
Ondertussen ruimt team 1 de tasjes in die meegaan in de lopersbus.

Een misverstand komt boven: Annemieke wilde heel graag starten, en als teamcaptain had ik gezegd dat dat geen probleem was.
Maar we hebben dit jaar een bijzondere deelnemer: Hans. Hij loopt dit jaar met extra motivatie en extra verdriet, omdat een zeer naast familielid van hem recent met kanker is gediagnosticeerd.

Annemieke is zo lief om het er helemaal mee eens te zijn dat Hans in haar plaats start. En Hans, die is tot tranen geroerd dat hij daar onder die grote boog mag staan. Dat hij de aftrap mag geven van onze tocht voor de Roparun. Onze bescheiden bijdrage aan zo’n goed doel.