Volhouden

Oké, we zijn in België. Het land van het bourgondisch eten, de honderden fantastische bieren, maar bovenal: zo veel vriendelijke mensen.

In Vrijlegem (gemeente Asse) hebben we weer een wisselpunt. Terwijl team één slaapt, trekt langzaam de hemel dicht. Strak blauw maakt plaats voor donkergrijs. De eerste windvlaag doet ons besluiten de tent in te klappen. Even later dalen de eerste regendruppels op ons neer. Ook de wakkere teamleden klappen de stoelen in en gaan in de campers zitten.
De kookploeg werkt ondertussen hard door. Ze maken heerlijke aspergesoep met vers brood. Als iedereen wakker is kruipen we samen in de loperscamper voor een knusse lunch.

Maar wie staan daar nou buiten? En waarom? Het antwoord vind je in de video!

Dat de Belgen geweldige mensen zijn, dat weten we al. Vorig jaar bleek dat op de geplande stopplaats een huis was gebouwd. We mochten toen op de grindstrook naast een huis aan de overkant staan. De dames mochten zelfs gebruik maken van het toilet. Dit jaar waren we opnieuw welkom op de grindstrook, maar het toilet mochten we niet meer gebruiken.
Een van de teamleden ging op speurtocht, en belandde bij Joke. Een vriendelijke moeder van twee die ons niet alleen haar toilet ter beschikking stelde, maar ook zei: leg de sleutel van de voordeur maar onder een steen, dan kunnen jullie gewoon de hele middag en avond hier naar het toilet. Wauw! Echt zalig! Heel veel dank, Joke!
En terwijl de regen langzaam wegtrekt, komt team twee steeds dichterbij. Klaar? Wisselen maar! Op naar Zele! Da’s pas feest!